Situácia vo FNsP sa podľa jej vedenia v porovnaní s piatkom zlepšila

05.12.2011 Prešov

Prešov 5. decembra (TASR) - Víkendová zdravotná starostlivosť vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove bola počas uplynulého víkendu zabezpečená v riadnom víkendovom režime. Uvádza sa to vo vyjadrení, ktoré TASR zaslala hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková. Spresnila, že cez víkend do práce nastúpili všetci lekári, ktorí boli v rozpise služieb.
"Dnešná situácia sa oproti piatku vylepšila. Kým v tento deň sme evidovali 118 lekárov, ktorí nenastúpili do služieb, dnes je to 95 lekárov. V pondelok sú v práci už aj lekári, ktorí boli práceneschopní a rovnako aj tí, ktorým sa prostredníctvom obvodného úradu podarilo doručiť príkazy na pracovnú činnosť," konštatovala hovorkyňa.
Pripomenula, že v prešovskej nemocnici naďalej trvá núdzový stav. Od jeho vyhlásenia denne zasadá orgán krízového riadenia, ktorým je bezpečnostná rada príslušného obvodného úradu.
"Práve v týchto chvíľach zároveň prebieha stretnutie medzi vedením nemocnice a zástupcami odborárov týkajúce sa podpisov nových pracovných zmlúv," informovala Koziaková. Vedenie nemocnice verí, že v najbližších dňoch sa situácia stabilizuje.
V prešovskej nemocnici dalo k 1. októbru tohto roka výpoveď 171 lekárov, do konca novembra 36 z nich výpovede stiahlo.
 

Vyberte región